KÖSTER IN 8 Vesireaktiivinen, viskoelastinen yksikomponenttinen injektointivaahto yksi- ja monivaiheiseen vedeneristämiseen vettä vuotavissa halkeamissa ja saumoissa

KÖSTER IN 8 Vesireaktiivinen, viskoelastinen yksikomponenttinen injektointivaahto yksi- ja monivaiheiseen vedeneristämiseen vettä vuotavissa halkeamissa ja saumoissa

KÖSTER IN 8 on vesireaktiivinen, viskoelastinen yksikomponenttinen injektointivaahto yksi- ja monivaiheiseen vedeneristämiseen vettä vuotavissa halkeamissa ja saumoissa.

Ominaisuudet
KÖSTER IN 8 on vesireaktiivinen polyuretaani prepolymeeri. Tuote reagoi ainoastaan kosketuksesta veteen ja muodostaa kiinteän, lujan, elastisen vesitiiviin polyuretaanivaahdon. Kontakti veteen vaaditaan kovettumiseen ja vaahdon reagoimiseen. Reaktion jälkeen, KÖSTER IN 8 jää viskoelastiseksi ja näin voi seurata halkeamien liikettä ja pysyvästi vesieristää ilman kiinteärunkoisen polyuretaanihartsin jälki-injektointia. KÖSTER IN 8 on hydrolyysin kestävä.
KÖSTER IN 8 reaktiota voidaan kiihdyttää lisäämällä max. 10 % (paino) KÖSTER IN 8 kiihdytintä. Aika jonka jälkeen materiaali on ei tahmea on n. 2.5 minuuttia.

Edut

 • Nopea vaahtoefekti pysäyttää veden sekunneissa
 • Erittäin korkea paisunta tilavuus n. 30 kertainen
 • Pitkä käyttöaika
 • Vastustuskykyinen hydrolyysille ja hapoille
 • Materiaali jää viskoelastiseksi ja näin mukailee halkeaman liikettä
 • Injektoitavissa kosteisiin ja vettä vuotaviin halkeamiin
 • Vapaa liuotteista ja täyteaineista

Tekniset tiedot
Viskositeetti + 25 °C: n. 160 mPa·s
Tilavuuden kasvu: max. 1 : 30
Leimahduspiste: > +100 °C
Optimi työstölämpötila: + 15 °C
Seoksen tiheys + 20 °C: n. 1.1 kg / l
Reagoineen vaahdon tiheys: n. 0.1 g / cm³
Reaktion alku: n. 30 sek
Reaktioaika: n. 3 min
Ei tahmea: n. 3,5 – 4 min
Reaktioaika (kiihdyttimellä): n. 2 min
Ei tahmea (kiihdyttimellä): n. 2.5 min

Käyttöalue
Yksi- ja kaksivaiheiseen vedeneristämiseen vettä vuotavissa halkeamissa betonissa ja muurauksessa käyttäen paineellista
injektointimenetelmää, ilman jälki-injektointia kiinteärunkoisella hartsilla. Tiivistysinjektointiin betonissa ja muurauksessa.

 • Pysäyttää nopeasti suuret vesivuodot vaahdolla
 • Vaaka- ja pystyhalkeamien vedeneristykseen
 • Kykenee täyttämään tyhjiöt
 • Seinä/lattia saumojen tiivistämiseen
 • Muodostaa elastisen tartunnan

Käyttö
KÖSTER IN 8 on yksikomponenttinen käyttövalmis materiaali ja voidaan työstää tavanomaisilla yksikomponenttisilla injektointilaitteilla kuten KÖSTER 1 C Injektointipumppu. Ennen injektointia, halkeamat jotka käsitellään, tiivistetään KÖSTER tuotteilla. Halkeaman mukaisesti, reiät porataan molemmin puolin n. 10-15 cm jaolla, injektointimansetit asennetaan, ja (jos mahdollista) aloitetaan alhaalta ylöspäin. Injektoidaan yhdessä tai useammassa vaiheessa (vähintään kaksi injektointia). Usean vaiheen injektointi on suositeltavaa tapauksissa joissa on suuri vedenpaine. KÖSTER IN 8 ei tarvitse jälki-injektointia kiinteillä KÖSTER hartseilla. Porareiän halkaisijan koko riippuu käytettävistä injektointimanseteista. Porareiät voidaan sulkea KÖSTER KB-Fix 5 tai PAGEL B1 tuotteella injektointimansettien
poiston jälkeen.
Mikäli nopeampaa reaktiota tarvitaan, voidaan lisätä max. 10 % (paino) KÖSTER IN 8 kiihdytintä. Se vähentää reaktioaikaa n. 1 minuutilla.

Menekki
n. 0.1 kg/l

Pakkaus
IN 271 005   5 kg kanisteri

KÖSTER BAUCHEMIE AG Injektointikategorian Suomenkieliset sivut

KÖSTER IN 8 vesivuotojen injektointiin
KÖSTER IN 8 Injektointivaahto