MaxFrank Fradiflex metallinen työsauman vedeneristyslevy

MaxFrank Fradiflex metallinen työsauman vedeneristyslevy

Hyödylliset linkit:

MaxFrank Fradiflex vedeneristyslevy on sinkittyä teräslevyä ja sitä on saatavilla 120 mm ja 150 mm korkuisena paksuudeltaan n. 0.6 mm, yksi- tai kaksipuolisella erikoispinnoituksella. Erikoispinnoite on päällystetty keskeltä jaetulla suojakalvolla. Fradiflex on saatavilla kahta erilaista versiota: 25 m pitkissä rullissa sekä 2.1 m suorina paloina.

Fradiflex soveltuu käytettäväksi rakennesaumojen tiivistämiseen paikallavalu seinissä – seinän ja perustuksen alueilla tai seinä-lattia liitoksissa ja kahden perustuksen samoin kuin seinien välisissä liitoksissa, rakennuksilla ja vesirakentamisessa.

Fradiflex metallinen työsauman vedeneristyslevy on testattu Teknillisessä Yliopistossa Münchenissä. Testi suorittiin 5 bar vedenpaineessa (50 m vesipatsas).

Käyttöohjeet
Asennettaessa Fradiflex yksipuolisella pinnoitteella, käännä pinnoite padottavan veden puolelle. Riippuen käytetystä Fradiflex- versiosta, työsaumalevy asennetaan (liitetään) ylempään raudoitusteräs kerrokseen joko käyttäen kiinnityskulmia tai erityisiä asennuskiinnikkeitä. Poista suojakalvo Fradiflex työsaumalevystä halutulta puolelta (ylä tai alaosa) juuri ennen betonointia. Fradiflexin suositeltava upotus syvyys tuoreessa betonissa on vähintään 3 cm ja enintään puoleen väliin Fradiflex korkeudesta (lue asennusohjeet).

Käyttämällä Fradiflex metallista työsauman vedeneristyslevyä 25 m rullaversiona, limityssaumat tulevat ainoastaan 25 m välein.

Fradiflex työsaumapellin edut:

  1. Fradiflex työsaumapelti valmistetaan elastomerisella tartuntapinnoitteella.
  2. Pinnoite tarttuu pysyvästi ympäröivään betoniin ja mahdollistaa mekaanisen tartunnan pinnoite matriksiin.
  3. Pinnoite muodostaa läpäisemättömän tartunnan betonin ja työsaumapellin välille. Pienet liikkeet saumassa voidaan myös absorboida pinnoitteeseen, mikä antaa selvän edun pinnoittamattomiin tai jäykästi/kiinteästi pinnoitettuihin työsaumapelteihin.
  4. Työsaumapelti voidaan kiinnittää betoniraudoitukseen “surrilangalla” siivekkeiden ansiosta.