KÖSTER SL Primer on syvälle tunkeutuva pohjuste betonille ja laastipinnoille

KÖSTER SL Primer on syvälle tunkeutuva pohjuste betonille ja laastipinnoille

KÖSTER SL Primeri on syvälle tunkeutuva pohjuste betonille ja laastipinnoille yhdessä KÖSTER SL lattiatuotteiden kanssa.

Primerin ominaisuudet

KÖSTER SL Primeri on värittömäksi kovettuva, matalaviskoosinen butadieeni-styreeni pohjainen pohjuste
hieman tahmealla pinnalla – sopii erinomaisesti esimerkiksi betonille. KÖSTER SL Primeri alentaa mineraalisten alustojen imukykyä kuten betoni ja tasoitteet, ja tasaa imukykyerot alustassa. KÖSTER SL Primeri vähentää kuplimisvaikutusta kun työskennellään KÖSTER itsesiliävillä lattiatuotteilla. KÖSTER SL Primer on liuotteeton eikä sisällä pehmentimiä ja täyteaineita. KÖSTER SL Primer on vedenkestävä; se ei huuhtoudu eikä irtoa kovettumisen jälkeen.

Primerin tekniset tiedot

Käyttölämpötila:  min. + 5 °C
Kuivumisaika:  n. 3 tuntia
Tiheys:  n. 1.03 g/cm³
Väri:  Vaalean vihreä. Kuivuu läpinäkyvän vihreäksi

Primerin käyttöalue

KÖSTER SL Primeri on liuotteeton pohjuste erityisesti betoni- ja laastipinnoille. KÖSTER SL Primeri vahvistaa
alustaa. KÖSTER SL Primeria käytetään yhdessä KÖSTER SL lattiatasoite tuotteiden kanssa.

Primeriä levitetään betonille isolla siveltimellä

Kuinka primeriä käytetään?

KÖSTER SL Primer voidaan ruiskuttaa, harjata tai telata alustaan. On paras asentaa ohut, tasainen kerros pohjustetta käyttäen lyhytkarvaista telaa. Älä jätä paljaita kohtia. Vältä lammikoita ja ylimääräistä kertymistä. Raskas, paksu käyttökerros voi aiheuttaa tartuntaongelmia tasoitekerrokselle.

Anna kuivua vaalean vihreästä läpinäkyväksi. Korkea kosteus ja alhaiset lämpötilat voivat pidentää kuivumisaikaa. Seuraava sementtipohjainen lattiapinnoitekerros voidaan suorittaa kun pohjuste on kuiva, maksimissaan 2 päivän kuluessa.

Mitä ottaa huomioon primeriä käytettäessä?

Alustan tulee olla kiinteä ja puhdas, vapaa öljystä, kipsijäännöksistä, vahasta, rasvasta, tiivistysaineista, jälkihoitoaineista, asfaltista, maaleista, liasta, irtonaisesti materiaalista ja muista jäämistä mitkä voivat vaikuttaa tartuntaominaisuuksiin. Heikot betonipinnat tulee korjata kiinteäksi ja lujaksi pinnaksi. Älä käytä happoja tai kemikaaleja pinnan puhdistamiseen ennen asennusta. Alusta voidaan puhdistaa tarpeen mukaan sinkopuhaltamalla, jyrsimällä tai hiomalla. Poista kaikki lika ja pöly imuroimalla. Kaikki aluskerrokset tulee olla puhtaita, kuivia ja omata lämpötila vähintään + 5° C ennen asennusta. Älä asenna liimajäännösten päälle. Älä sillasta liikuntasaumoja. Liikuntasaumat tulee asentaa paikallisten ohjeiden mukaisesti. Alustan vetolujuus liikennöidyissä kohteissa tulee olla vähintään 1.5 N/mm². Lattiat mitkä pinnoitetaan KÖSTER lattiatasoitustuotteilla tulee pohjustaa huokosavoimelle pinnalle.

Kuinka paljon primeriä tarvitaan?

50 – 150 g / m², riippuen alustan ominaisuuksista.

Minkälaisissa olosuhteissa primer tulee varastoida?

Varastoi materiaali vähintään + 5 °C lämpötilassa viileässä kuivassa paikassa. Mikäli tuote on varastoitu alkuperäisissä avaamattomissa kanistereissa, KÖSTER SL Primer voidaan varastoida vähintään 12 kuukautta.

KÖSTER BAUCHEMIE AG Itsetasoittuvat aluskerrokset kategorian Suomenkieliset sivut