KÖSTER Kattojen vesieristys termoplastisilla polyolefiini kattopäällysteillä (TPO)

KÖSTER Kattojen vesieristys termoplastisilla polyolefiini kattopäällysteillä (TPO)

KÖSTER kattojen vesieristys termoplastisilla polyolefiini kattopäällysteillä (TPO)

KÖSTER Termoplastiset Polyolefiini (TPO) Kattopäällysteet ovat joustavia vielä -50 ° C lämpötilassa ja ne ovat ECO- ystävällisiä.

KÖSTER TPO Kattopäällysteet
Kattojen vedeneristämisessä korkealaatuiset materiaalit ja ammattitaitoiset työntekijät ovat tärkeitä ja säästävät oikeasti aikaa ja rahaa. KÖSTER BAUCHEMIE AG on ollut korkealaatuisten katto- ja vesieristys tiivistyspäällysteiden johtava valmistaja maailmanlaajuisesti 30 vuoden ajan.

KÖSTER TPO Kattopäällysteet erottuvat erinomaisten käyttöominaisuuksiensa, joustavuutensa ja hitsattavuutensa ansiosta. Ainutlaatuinen koostumus polyetyleeni (PE) mahdollistaa helpon ja vaivattoman saumojen hitsauksen:
• Erilaisissa lämpötiloissa
• Ei vaadita kemiallista puhdistusta
• Pitkäkestoinen hitsattavuus

KÖSTER TPO Kattopäällysteiden edut
• Ei saastuta pohjavettä
• UV- valon kestävä
• Estää juurien ja juurakkojen tunkeutumisen
• Ei sisällä molekyylittömästi sitoutuneita pehmentimiä
• Saatavilla eri väreissä
• Suora asennus EPS eristeen päälle
• Helppohoitoinen
• Lahoamaton
• Hapon ja kerosiinin kestävä
• Vastustuskykyinen mikro-organismeille

Asennustavat:
• Mekaaninen kiinnitys
• Irtonainen asennus painokerroksella
• Asennus liimaamalla
• Viherkatot

Tasakatot
Katot altistuvat erilaisille rasituksille kuten kylmyys, lämpö, sade, rakeet, lumi, kova tuuli, UV- ja infrapunasäteet ja erityyppiset kemikaalit. Lisäksi katot ovat alttiita itse rakenteiden liikkumiselle ja muille mekaanisille rasituksille. Tästä johtuen kattojen on kestettävä kovaa kuormitusta – jatkuvasti. Samaan aikaan rakennusten asukkaat ja käyttäjät asettavat katoille erilaisia vaatimuksia. Kattojen pitäisi olla arkkitehtuurisesti hienostuneita, tarjota suuria ja mukavan rentouttavia kattoterasseja tai tuottaa aurinkopaneelien avulla energiaa. Lisäksi katoilta löytyy monia muitakin asennuksia ja muotoja kuten ilmastointikuiluja, lähetinmastoja ja savupiippuja.

Kattotyypin valinnassa on otettava huomioon seuraavat tekijät:
– Turvallisuus
– Kestävyys
– Kustannustehokkuus
– Ympäristövaikutukset
– Keveys
– Helppo asennus
– Vähäinen huollontarve

Jos katon vedeneristys on hyvin suunniteltu ja toteutettu rakennus on suojattu vuosikymmenten ajan.

Viherkatot
Viherkatolla on positiivisia vaikutuksia lähiympäristön kosteuteen, auringon säteilyyn ja ilman lämpötilaan. Esimerkiksi kesäkuukausien aikana kasvit imevät ja heijastavat suuren osan UV-säteilystä.

Lisäksi on havaittu myönteisiä vaikutuksia veden haihtuessa lehtien pinnalta ja aiheuttaen haihtumisen lämpöhukkaa. Itseasiassa, lukuisat mittaukset osoittavat jopa + 10 asteen lämpötilaerot viherkattopinnalla ja tavallisella tasakattopinnalla keskipäivän tunteina.

KÖSTER TPO Kattopäällysteet voidaan asentaa vapaasti viherkattojen alle alueilla missä viherkatot toimivat painona ja suojaavat päällystettä tuulen nosteelta. Lisäksi KÖSTER TPO Kattopäällysteet estävät juurien ja juurakkojen tunkeutumista. Tämä sallii kasvien istutuksen ja viljelyn suoraan päällystelle.

Viileät katot
Energiatehokkuuden saavuttaminen värin johdosta: auringolle altistuminen tuottaa vähemmän lämpöä vaaleilla pinnoilla kuin tummilla pinnoilla. Valkoisesta KÖSTER TPO Kattopäällysteestä auringonvalo heijastuu. Tuloksena katon lämpötila laskee. Koko rakennuksen viilentämistarve laskee, lisäksi katon alhainen lämpötila lisää asennetun aurinkosähköjärjestelmän tehokkuutta. Ilmastointijärjestelmän ollessa käytössä, viileän ilman kuljetus rakennuksen läpi lisääntyy huomattavasti. Tämä ei johda ainoastaan vähentyneeseen energiankulutukseen vaan sillä on myös myönteinen vaikutus ympäristöön.

Valkoinen KÖSTER TPO Kattopäällyste saavutti merkittävän tuloksen 106. Auringon heijastusindeksi (SRI) mittaa auringon heijastusta pinnoista. Suositeltu SRI arvo mustalle katolle on 0, samanaikaisesti SRI suositusarvo valkoiselle katolle on 100.
• Energiatehokas
• Korkea SRI arvo (106)
• Viilentävä vaikutus

Rakentaminen ja kestävyys
KÖSTER BAUCHEMIE AG on sitoutunut säilyttämään ja suojelemaan ympäristöä. Käytämme parhaita raaka-aineita ja tuotantoteknologiaa yhdessä vahvan ja jatkuvan tutkimuksen ja kehityksen kanssa. Tänä päivänä se tarkoittaa että suurin osa materiaaleistamme on liuotteettomia ja ne on suunniteltu / kehitetty vähentämään ympäristövaikutuksia, samoin kuin suojelemaan henkilöitä jotka käyttävät materiaalejamme. Lisäksi KÖSTER BAUCHEMIE AG on IBU:n jäsen. IBU on saksalainen instituutio kestävän rakentamisen kannalla. Sen jäsenenä KÖSTER BAUCHEMIE AG on toimittava täysin läpinäkyvästi ja avoimesti koskien tuotteidensa ympäristövaikutuksia.

KÖSTER TPO Kattopäällysteet mahdollistaa myös kevyitä ja resursseja säästäviä kattorakenteita. Ne voivat
heijastaa auringon valoa (vaaleissa väreissä) ja voi näin ollen vähentää ilmastointijärjestelmien energiakulutusta erityisesti lämpimimmillä alueilla. Lisäksi ne voi optimaalisesti yhdistää uusien eristysmateriaalien kanssa ja ne sallivat aurinkopaneelien asennuksen. Verrattuna muihin kattopäällysteihin, KÖSTER TPO Kattopäällysteet voidaan kierrättää eivätkä ne vapauta pehmentimiä ympäristöön. Lisäksi ne eivät haurastu ja ovat siksi kestävämpiä. Lopuksi vielä, KÖSTER TPO Kattopäällysteet luovat optimaalisen pohjan viherkatoille.

TUOTTEET

KÖSTER TPO päällyste upotetulla lasikuituvahvikkeella
KÖSTER TPO päällysteet ovat polyolefiini pohjaisia termoplastisia katto- ja vesieristyspäällysteitä sisään upotetulla lasikuituverkolla. KÖSTER TPO päällysteet voidaan asentaa irtonaisesti (painon alle) tai kiinnittää mekaanisesti.

KÖSTER TPO 2.0 W on valkoinen termoplastinen katto- ja vedeneristyspäällyste SRI arvolla 106.
Tuotenimi 
RT 815 – KÖSTER TPO 1.5   1.5 mm paksu
RT 818 – KÖSTER TPO 1.8   1.8 mm paksu
RT 820 – KÖSTER TPO 2.0   2.0 mm paksu
RT 820 W – KÖSTER TPO 2.0 W   2.0 mm paksu

KÖSTER TPO päällyste polyesterifleece taustalaminoinnilla
KÖSTER TPO F päällysteet ovat polyolefiini pohjaisia termoplastisia katto- ja vesieristyspäällysteitä sisään upotetulla lasikuituverkolla ja fleece laminoidulla alapinnalla. KÖSTER TPO F päällysteet voidaan kiinnittää kokonaan tai osittain KÖSTER päällysteliimaa käyttäen tai kiinnittää päällyste kokonaan kuumabitumilla. KÖSTER TPO päällysteet voidaan myös levittää irtonaisesti (painon alle) tai kiinnittää mekaanisesti.

KÖSTER TPO 2.0 F (FR) omaa parannetun tulenkestävyyden (FR) ja täyttää kovien kattojen suoraan EPS eristeen päälle kiinnitykseen edellyttämät vaatimukset.

KÖSTER TPO 2.0 F W on valkoinen termoplastinen katto- ja vedeneristyspäällyste SRI arvolla 106.
Tuotenimi 
RT 820 F – KÖSTER TPO 2.0 F   2.0 mm paksu
RT 820 F (FR) – KÖSTER TPO 2.0 F (FR)   2.0 mm paksu
RT 820 F W – KÖSTER TPO 2.0 F W   2.0 mm paksu

Itseliimautuva KÖSTER TPO päällyste polyesterifleece taustalaminoinnilla
KÖSTER itseliimautuvat TPO päällysteet ovat polyolefiini pohjaisia termoplastisia katto- ja vedeneristys- päällysteitä sisään upotetulla lasikuituverkolla, itseliimautuvalla fleecelaminoidulla alapinnalla ja parannetuilla tulenkestävyys ominaisuuksilla (FR). Päällysteet on Broof (t1) -luokiteltu ja täyttävät koville katoille asetetut vaatimukset ja sopivat suoraan liimattavaksi EPS eristeen päälle.
Tuotenimi
RT 815 SK (FR) – KÖSTER TPO 1.5 SK (FR)   1.5 mm paksu

Vahvistamaton, homogeeninen KÖSTER TPO päällyste
KÖSTER TPO 2.0 U on vahvistamaton homogeeninen TPO päällyste kattokaivojen ja ilmastointilaippojen sekä nurkkavahvistusten tekemiseen.
Tuotenimi 
RT 820 U – KÖSTER TPO 2.0 U   2.0 mm paksu

Koko tuotevalikoima KÖSTER TPO lisätarvikkeista löytyy verkossa www.koster.eu.

KÖSTER BAUCHEMIE AG Kattojen vedeneristys kategorian Suomenkieliset sivut

KÖSTER BAUCHEME AG erityiset kattojen vesieristämisen verkkosivut ( www.kattomateriaalit.fi )