KÖSTER IN 5 Injektointihartsi; matalaviskoosinen elastinen PU hartsi halkeamien injektointiin ja letkuinjektointiin

KÖSTER IN 5 Injektointihartsi; matalaviskoosinen elastinen PU hartsi halkeamien injektointiin ja letkuinjektointiin

KÖSTER IN 5 Injektointihartsi on elastinen, matalaviskoosinen, 2- komponenttinen polyuretaanipohjainen injektointihartsi halkeamien injektointiin sekä letkuinjektointiin

Ominaisuudet
KÖSTER IN 5 on liuotteeton, matalaviskoosinen, 2-komponenttinen polyuretaanihartsi pysyvään ja elastiseen injektointiin, täyttöön ja tiivistämiseen halkeamissa ja rakenteiden saumoissa. KÖSTER IN 5 käyttäytyy passiivisesti kontaktissa raudan tai teräksen kanssa, ja näin korroosiosuojaus on saavutettu. Materiaalilla on avoin käyttöaika aina 4 tuntiin saakka.
Tuotteella on Liikenneviraston SILKO- hyväksyntä.

Tekniset tiedot
Sekoitussuhde:  Komp. A : B tilavuus 1 : 1, paino 1 : 1.2
Viskositeetti:  (+25 °C) Komp. A n. 65 mPa.s, Komp. B n. 90 mPa.s
Leimahduspiste:  > 200 °C
Käyttöaika:  (+20 °C) n. 4 tuntia
Asennuslämpötila:  yli + 5 °C
Ideaali asennuslämpötila:  + 15 °C

Käyttöalue
Materiaali on tarkoitettu paineelliseen injektointiin rakennesaumoissa käyttäen injektointiletkua. Sitä voidaan myös käyttää pysyvään ja elastiseen tiivistämiseen kuivissa, kosteissa ja vettä vuotavissa halkeamissa ja saumoissa sekä myös vahvistamaan maaperää.

Käyttö
A ja B komponentit sekoitetaan annetulla sekoitussuhteella käyttäen hitaasti pyörivää sähkötoimista sekoitinta. Materiaalia tulee sekoittaa kunnes seos on juovaton ja homogeeninen ulkonäöltään. Minimi injektointilämpötila on + 5 °C. Ihanteellinen materiaalin lämpötila on +15 °C ennen sekoitusta ja injektointia, lämpötilat yli + 25 °C kasvattavat reaktiokäyrää ja alentavat käyttöaikaa.

Halkeamien injektointi
Aktiiviset vesivuodot pysäytetään KÖSTER IN 1 Injektointivaahdolla. Injektointimansettien asettelu riippuu halkeamien kulkusuunnista. Porattujen reikien tulee olla porrastettuna molemmin puolin halkeamaa n. 10 – 20 cm välein n. 45 ° kulmassa rakenteeseen. Porattavan reiän halkaisija riippuu käytettävästä injektointimansetista. Kaikki tavanomaiset hartsi injektointilaitteet ovat soveltuvia käytettäväksi. Ennen injektointia halkeamat tulee sulkea käyttäen KÖSTER KB-Fix 5 pikalaastia. Injektointi suoritetaan käyttäen tavanomaisia injektointimenetelmiä esim. KÖSTER 1C Injektointipumppua, ja aloittaen (mikäli mahdollista) injektoimalla alhaalta ylöspäin. Kun käytetään yksikomponenttista pumppua, lisäkosteuden pääsyä injektointimateriaaliin injektoinnin aikana tulee ehdottomasti välttää. Tapauksissa joissa on kosteita halkeamia ja saumoja, materiaalia injektoidaan kunnes „ilmakuplatonta“ materiaalia vuotaa vierekkäisestä mansetista tai halkeamasta. Mahdolliset jälki-injektoinnit KÖSTER IN 5 materiaalilla voidaan suorittaa ainoastaan materiaalin käyttöajan sisällä. Mansettien poiston jälkeen porausreiät voidaan paikata KÖSTER KB-Fix 5 pikalaastilla.

Letkuinjektointi
Injektointiletkut asetetaan keskelle seinää n. 10 – 15 metrin jaksoissa. Minimi betonipeitteen tulee olla 8 – 10 cm. Injektointiletkujen tulee olla jatkuvassa kontaktissa betonialustan kanssa. Letkujen injektointi tulee normaalisti aloittaa aikaisintaan 28 vuorokauden jälkeen valusta. Injektointi suoritetaan käyttäen tavanomaisia alhaisen paineen injektointimenetelmiä läpi soveltuvien mansettien. Kun käytetään yksikomponenttista pumppua, lisäkosteuden pääsyä injektointimateriaaliin injektoinnin aikana tulee ehdottomasti välttää. Ensin injektointiletku täytetään kunnes materiaali tulee ulos asianmukaisesta letkun toisesta päästä. Sitten tämä pää letkusta suljetaan ja materiaalia injektoidaan kunnes injektointi-laitteiston manometri osoittaa paineen pysyvän tasaisena. Mahdolliset jälki-injektoinnit KÖSTER IN 5 materiaalilla voidaan suorittaa ainoastaan materiaalin käyttöajan sisällä.

Kun suoritetaan injektointia, varmista ympäröivän alueen suojaus injektointihartsilta joka voi purkautua seinästä, manseteista, porarei’istä, jne. Älä seiso suoraan mansettien takana injektoinnin aikana.

Menekki
n. 1.1 kg / l

Pakkaus
IN 250 010     10 kg yhdistelmäpakkaus

Liittyvät tuotteet
KÖSTER KB-FIX 5 Tuotenumero C 515015
KÖSTER IN 1 Injektointivaahto Tuotenumero IN 110
KÖSTER PUR Cleaner Tuotenumero IN 900010
KÖSTER Mansettitulppa 12 Tuotenumero IN 903001
KÖSTER Supermansetti Tuotenumero IN 915001
KÖSTER One-Day-Site Mansetti Tuotenumero IN 922001
KÖSTER 1C Injektointipumppu Tuotenumero IN 929001
KÖSTER Käsipumppu ilman manometriä Tuotenumero IN 953001
KÖSTER Käsipumppu manometrillä Tuotenumero IN 953002
KÖSTER Jalkapumppu Tuotenumero IN 958001

KÖSTER BAUCHEMIE AG Injektointikategorian Suomenkieliset sivut