KÖSTER Homevaurioiden korjaukset hydrosilikaattilevyillä

KÖSTER Homevaurioiden korjaukset ja ehkäisy hydrosilikaattilevyillä

Homevauroiden korjaukset KÖSTER hydrosilikaattilevyillä

Miten home kehittyy?

Hometta kehittyy usein siellä missä oleskellaan kuten kylpyhuoneissa, keittiöissä tai makuuhuoneissa. Jotta ymmärrettäisiin homeen kasvun syyt, on ymmärrettävä ratkaisevat tekijät:

1) Kosteus ja lämpötila.

Kosteus tarjoaa homeitiöille itämisalustan ja edistää mikro-organismien kasvua. Ilman kosteutta, ei ole homeen kasvua. Kosteuden ohella on oltava tietyn tasoinen lämpötila jotta homeitiöt itävät ja muodostavat rihmastoa. Ratkaiseva tekijä on ilman suhteellinen kosteus. Korkeammissa lämpötiloissa ilma imee enemmän kosteutta kuin alhaisemmissa lämpötiloissa. Kun lämmin, kostea ilma tulee kontaktiin huonosti eristetyn, kylmän rakenneosan kanssa se voi johtaa kondensoitumiseen – yleisimpään homekasvuston aiheuttajaan asuintiloissa.

2) pH arvo ja ravinteet

Useat suositut rakennusmateriaalit alhaisilla pH-arvoilla (esim. tapetti) tarjoaa ravinnerikkaan kasvualustan homeen kasvulle ja kehittymiselle. Home kasvaa parhaiten pH 3 ja pH 9 välillä. Yleisimmät rakennusmateriaalit omaavat pH arvon 5 ja 8 välillä ja näin tarjoavat ihanteellisen ympäristön homeen kasvulle.

Voidaanko homealttiit seinät suojata tehokkaasti?

Tehokkaan homeenestojärjestelmän tulisi ottaa huomioon tärkeät ratkaisevat tekijät: kosteuden, lämpötilan, pH:n ja ravinteet. Perusperiaatteena homeen vastaisessa taistelussa on johdattaa kosteus ulos rakenteista säännöllisellä tuulettamisella. Homeen vastaisen järjestelmän on kyettävä myös imemään kosteushöyry huippuvaiheiden aikana, varastoida se ja antaa sen hiljalleen levitä takaisin huoneeseen kun suhteellinen kosteus laskee.

KÖSTER Hydrosilikaattilevy – homeentorjuntaa lämpöä eristävillä ominaisuuksilla

KÖSTER Hydrosilikaattilevyt estävät homeen kasvua parantamalla nykyaikaisen asumisen ominaisuuksia; korkea kosteus, korkeat lämpötilat ja alhaiset pinnan pH arvot. Materiaalien hydrofobinen suunnittelu ja pH-arvo 9,5 estävät ”homeystävällisen” ympäristön muodostumista rakennusmateriaalissa. Itiöiden itämisprosessi suljetaan pois.

Tämän lisäksi KÖSTER Hydrosilikaattilevyt säännöstelevät ilmastoa aktiivisesti. Yli 90 % huokoisuus tekee levystä avoimen höyrydiffuusiolle ja sallii vesihöyryn talteenoton ja varastoinnin. Kun lämmitetään tai tuuletetaan, suhteellinen kosteus huoneessa laskee ja levyt hitaasti levittävät kosteuden takaisin ympäröivään tilaan. Tämä ei ainoastaan suojaa homeen muodostumiselta, se luo myös tasaisen ja miellyttävän elinympäristön. Materiaalin erikoisrakenteella on myös positiivinen sivuvaikutus sisäpuolella olevana lisäeristeenä. Huoneet, jotka on uudistettu KÖSTER Hydrosilikaattilevyillä,lämpenevät huomattavasti nopeammin ja säästävät rahaa lämmityskustannuksissa. Tällä tavalla rakennus voidaan uudistaa ilman kallista julkisivun peruskorjausta (esimerkiksi ulkoisen lämpöeristyksen komposiittijärjestelmä, ETIC Järjestelmä), ja rakennuksen arvo kasvaa. KÖSTER Hydrosilikaattilevyt ovat nopeita ja helppoja asentaa. Lopullinen viimeistelypinnoite, joka on avoin vesihöyrydiffuusiolle, voidaan asentaa 24 tunnin jälkeen.

KÖSTER Hydrosilikaattilevy järjestelmän kaikki edut yhdellä silmäyksellä

• Korkea emäksisyys (pH arvo 9,5)
• Aina kuiva pinta
• Vastustuskykyinen ikääntymiselle
• Vettähylkivä materiaali (Veden imukyky 2,1–2,4 kg/m2 * h0,5)
• Soveltuu kaikille hengittäville pinnoitteille
• Avoin höyrydiffuusiolle (huokoisuus > 90 til. %)
• Säätelee kosteutta
• Huoneen nopeampi lämmitys
• Hyvät eristysominaisuudet (n. 0,0473 W/mK) vähentää lämmityskuluja
• Täysin mineraalinen järjestelmä, helppo kierrättää ja on ympäristöystävällinen
• Helppo asentaa kätevän kokonsa ansiosta
• Vähentää kondensaatiota
• Luo miellyttävän ja terveellisen asuinympäristön

KÖSTER Hydrosilikaattilevy järjestelmän komponentit

KÖSTER Hydrosilikaattilevyt ovat kooltaan 580 mm x 380 mm ja ne toimitetaan 25 mm tai 50 mm paksuisina. Levyt on valmistettu erittäin huokoisesta, korkeasti emäksisestä, puhtaasti mineraalisesta materiaalista. Tämä tarjoaa monia etuisuuksia. Emäspohjainen materiaali luo luonnollisen ympäristön, jossa home ei pääse kasvamaan ja yhdistää ympäristöystävällisyyden sekä erinomaiset eristys ominaisuudet.

1. Alustan valmistelu KÖSTER Polysil TG 500
2. Liima KÖSTER Hydrosilikaatti SK Liima
3. Levyt KÖSTER Hydrosilikaattilevy
4. Tasoite KÖSTER Hydrosilikaatti SK Liima
5. Maali KÖSTER Silikonimaali Valkoinen

KÖSTER BAUCHEMIE AG Muurauksen kunnostaminen kategorian Suomenkieliset sivut